Пам'ятайте смак дитинства - морозиво фруктово-ягідне за 7 копійок? Кисленьке таке. Я його обожнював. І хоч пломбіри були теж нічого, але в літню спеку я віддавав перевагу саме його - ми його називали морозиво по 7 копійок .
Відповідно до тогочасних радянськими ТУ (а вони на відміну від сьогоднішніх стандартів були зроблені для людей а не для виробництв) таке морозиво виготовлялося з натуральних фруктово-ягідних пюре або екстрактів різних ягід або соків, але знову ж натуральних. До складу ще входили вода, цукор і загусник, зазвичай використовувався крохмаль. Будинки зробити таке морозиво простіше простого - сам склад його підштовхує до того щоб бути натуральним домашнім морозивом.Для його виготовлення треба зварити солодкий кисіль, змішати його з фруктовим пюре і заморозити в морожениці.
Оптимальний рецепт виглядає так:
200-300г фруктового або ягідного пюре
200г цукру
20г крохмалю
води до 1 літра
В результаті довгих тестувань смаків морозива, в результаті зійшлися на тому, що робили його з яблучного пюре та журавлини. Такий смак показався найбільш автентичним.
Для його приготування вам знадобиться
125г яблучного пюре,
125г журавлинного пюре,
200г цукру,
20г крохмалю,
530г води.
Але готувати зараз ми будемо не його, а черносмородиновое, різниця лише в тому, що замість журавлинного пюре використовується пюре з чорної смородини. А загалом і в цілому, його можна робити з чого завгодно, і виходить дійсно смачно!
Про колір. Промислові фрізери в процесі заморожування дуже сильно збивали суміш, тому покупне морозиво було світліше.
на 1 кг морозива
125г пюре з чорної смородини (250-300г ягід)
125г готового яблучного пюре
200г цукру
20г крохмалю
530г води
Ягоди обшпарте окропом (цей спосіб і до журавлині підходить) і пропустіть через блендер.
Протріть ягоди через сито. У мене з 300г смородини виходить 150г пюре. Поставте в холодильник.

Змішуємо ягідне пюре з крохмальним сиропом.
Додаємо яблучне пюре.
Перекладаємо в мороженицу і заморожуємо на 30 хвилин.
М'яке морозиво розкладаємо по стаканчиках і прибираємо в морозилку на пару годин.
Смачного!
(Via) chadeyka.livejournal.com







Немає коментарів:
Дописати коментар