22 вер. 2011 р.

Як зробити фруктово-ягідне морозиво "по 7 копійок"



Пам'ятайте смак дитинства - морозиво фруктово-ягідне за 7 копійок? Кисленьке таке. Я його обожнював. І хоч пломбіри були теж нічого, але в літню спеку я віддавав перевагу саме його - ми його називали морозиво по 7 копійок .

Відповідно до тогочасних радянськими ТУ (а вони на відміну від сьогоднішніх стандартів були зроблені для людей а не для виробництв) таке морозиво виготовлялося з натуральних фруктово-ягідних пюре або екстрактів різних ягід або соків, але знову ж натуральних. До складу ще входили вода, цукор і загусник, зазвичай використовувався крохмаль. Будинки зробити таке морозиво простіше простого - сам склад його підштовхує до того щоб бути натуральним домашнім морозивом.Для його виготовлення треба зварити солодкий кисіль, змішати його з фруктовим пюре і заморозити в морожениці. 


Оптимальний рецепт виглядає так: 
200-300г фруктового або ягідного пюре 
200г цукру
20г крохмалю 
води до 1 літра 


В результаті довгих тестувань смаків морозива, в результаті зійшлися на тому, що робили його з яблучного пюре та журавлини. Такий смак показався найбільш автентичним. 
Для його приготування вам знадобиться 
125г яблучного пюре, 
125г журавлинного пюре, 
200г цукру, 
20г крохмалю, 
530г ​​води. 


Але готувати зараз ми будемо не його, а черносмородиновое, різниця лише в тому, що замість журавлинного пюре використовується пюре з чорної смородини. А загалом і в цілому, його можна робити з чого завгодно, і виходить дійсно смачно! 


Про колір. Промислові фрізери в процесі заморожування дуже сильно збивали суміш, тому покупне морозиво було світліше. 


на 1 кг морозива 


125г пюре з чорної смородини (250-300г ягід) 
125г готового яблучного пюре 
200г цукру 
20г крохмалю 
530г ​​води 


Ягоди обшпарте окропом (цей спосіб і до журавлині підходить) і пропустіть через блендер.




Протріть ягоди через сито. У мене з 300г смородини виходить 150г пюре. Поставте в холодильник.



Приготуйте кисіль. Змішуємо цукор з водою (частина води залишаємо, щоб розвести крохмаль).


Доводимо сироп до кипіння, додаємо розведений крохмаль і чекаємо коли загусне. Потім накриваємо каструлю кришкою або плівкою і охолоджуємо, а потім ховаємо в холодильник.


Змішуємо ягідне пюре з крохмальним сиропом.

Додаємо яблучне пюре.




Перекладаємо в мороженицу і заморожуємо на 30 хвилин.
М'яке морозиво розкладаємо по стаканчиках і прибираємо в морозилку на пару годин.


Смачного!


(Via) chadeyka.livejournal.com

Немає коментарів:

Дописати коментар

99 найкращих ліків

99 найкращих ліків.  Застуда 1. Ібупрон - сильне знеболюючі засіб, швидко діє, у вигляді шипучих таблеток щадить шлунок, а в свічках зручний...