26 вер. 2011 р.

Як правильно приготувати рибу?

Здавалося б, просто підсмажену рибу зіпсувати складно. Але найпоширенішою помилкою є те, що зазвичай ми готуємо її занадто довго і в результаті отримуємо суху рибу, що втратила вишуканість смаку. Насправді риба вже готова в той момент, коли вона перестає бути прозорою. Якщо таку рибу зачепити виделкою, вона легко розшаровується і все ще дуже соковита.

Для приготування риби існує правило 10-ти хвилин, властиве для будь-якого варіанту приготування, будь це просто жарка на сковороді, гриль, пароварка, запікання в фользі і т.д.


Для того, щоб отримати ідеально приготовлену рибу, перед тим, як відправити її на плиту, виміряйте її товщину.

1. Якщо ви готуєте фаршировану рибу або рибні рулети, виміряйте її, коли вона повністю готова відправитися в духовку. Простіше за все з стейками, так як вони скрізь однакової товщини.

2. Якщо товщина риби приблизно 2,5 см (1 дюйм), значить загальний час приготування повинно становити 10 хвилин - 5 хвилин з одного боку та 5 хвилин з іншого. Якщо шматочки риби тонше, наприклад, 1,5 - 1,8 см, значить її треба готувати тільки на одній стороні протягом 5-ти хвилин.

3. Для приготування риби у фользі, додайте до часу приготування ще 5 хвилин. Те ж саме стосується риби, яка готується в соусах.

4. Для замороженої риби, яка не піддавалася разморозке, час приготування потрібно подвоїти. А ще це правило застосовно до рибного філе, так як воно дуже часто не рівномірно по своїй товщині.

Вимірюючи товщину риби, ви повинні пам'ятати, що 2,5 см готується 10 хвилин з двох сторін, якщо риба тонше, значить її не потрібно перевертати, якщо товщі, то вираховує час виходячи з початкового співвідношення 2,5 см = 10 хв.

( via )

Немає коментарів:

Дописати коментар

99 найкращих ліків

99 найкращих ліків.  Застуда 1. Ібупрон - сильне знеболюючі засіб, швидко діє, у вигляді шипучих таблеток щадить шлунок, а в свічках зручний...