Шампанське і Новий рік - невід'ємні один від одного поняття. Протягом усієї новорічної ночі шампанське буде загравати з гостями, відволікаючи їх від суєти і турбот, які повинні залишитися в минулому році.
Кілька нехитрих правил для придбання шампанського свідчать, що найкраще шампанське популярних і відомих виробників, в основному, не підводить покупців, темне забарвлення пляшки збереже надійно смакові якості, а властивості корковою пробки не допустять хімічних реакцій, які здатні появою кислоти зіпсувати відчуття свята. Так як Відкупорює такий пробки може викликати деякі складності, то необхідно подбати про вірний інструментарії.
Слід також звернути увагу на етикетку. Якщо виявляться написи, які інформують про добавки, таке шампанське може виявитися підробленим, або, в кращому випадку, газованим вином. Це відчувається відразу, штучно створені перлинні бульбашки зникнуть через короткий час, на відміну від справжніх бульбашок, які радують химерними комбінаціями протягом 24 годин.
Важливим вважається дослідження ковпачка, обгорненого в фольгу, його дуже важко підроблювати. Саме, на ньому виробники розміщують логотип і слово "витримане", що означає, шампанське виготовлено згідно з традиційними технологіями. На шампанському знаходиться особливий термознак, який проявляється при охолодженні пляшки до певної температури.
Якщо ви плануєте почати застілля, шампанським, то вашим вибором може стати брют, ігристе або сухе шампанське, в якому вміст цукру не перевищує норми аперитив. Традиційно, спочатку, прийнято подавати напої, які не перешкоджають задоволенню від смакових відчуттів, одержуваних від основних страв.
Тому, охолоджений напівсолодкий і солодкий вид відкладемо на десерт, не забуваючи про маленького секреті, який знає кожен поціновувач шампанського: чим вище концентрація цукру, тим нижче повинен бути градус. Але у випадку, якщо досить рідко доводиться куштувати цей чарівний напій, то експерти рекомендують сконцентрувати свій вибір, безперечно, на напівсолодкому шампанському .
8 простих порад
1. Червоне або рожеве ігристе вино шампанським не вважається. За світовими стандартами шампанське повинне бути з білого винограду.
2. Фахівці п'ють «брют» - вважається, що цукор перебиває вишуканий букет.
3. Шампанське має бути обов'язково в темній пляшці. Вступаючи в реакцію зі світлом, вино старіє: колір напою жовтіє, а в смаку з'являється гіркота.
4. Дивіться на етикетку - напис: «газоване вино» офіційно означає, що вино не залишають бродити, а газують через спеціальний апарат. Самі ж ви відчуєте різницю, коли вже відкриєте пляшку: штучні бульбашки видихаються через 10-20 хвилин (у цьому шампанському вони зберігаються до 24 годин) і піни буде небагато.
5. Коркова пробка краще пластмасової: завдяки тому що вона дуже герметична і не вступає в реакцію з повітрям, у вині не з'являється характерна кислота.
6. Краще, коли на ковпачку написано слово «витримане».
7. Якщо на етикетці написано: «з добавками» або «з ароматизаторами» - це підробка.
8. Шампанське дуже капризно: воно не переносить температури вище плюс 5 градусів і не терпить різких сторонніх запахів.
woman.delfi.ua
Слід також звернути увагу на етикетку. Якщо виявляться написи, які інформують про добавки, таке шампанське може виявитися підробленим, або, в кращому випадку, газованим вином. Це відчувається відразу, штучно створені перлинні бульбашки зникнуть через короткий час, на відміну від справжніх бульбашок, які радують химерними комбінаціями протягом 24 годин.
Важливим вважається дослідження ковпачка, обгорненого в фольгу, його дуже важко підроблювати. Саме, на ньому виробники розміщують логотип і слово "витримане", що означає, шампанське виготовлено згідно з традиційними технологіями. На шампанському знаходиться особливий термознак, який проявляється при охолодженні пляшки до певної температури.
Якщо ви плануєте почати застілля, шампанським, то вашим вибором може стати брют, ігристе або сухе шампанське, в якому вміст цукру не перевищує норми аперитив. Традиційно, спочатку, прийнято подавати напої, які не перешкоджають задоволенню від смакових відчуттів, одержуваних від основних страв.
Тому, охолоджений напівсолодкий і солодкий вид відкладемо на десерт, не забуваючи про маленького секреті, який знає кожен поціновувач шампанського: чим вище концентрація цукру, тим нижче повинен бути градус. Але у випадку, якщо досить рідко доводиться куштувати цей чарівний напій, то експерти рекомендують сконцентрувати свій вибір, безперечно, на напівсолодкому шампанському .
8 простих порад
1. Червоне або рожеве ігристе вино шампанським не вважається. За світовими стандартами шампанське повинне бути з білого винограду.
2. Фахівці п'ють «брют» - вважається, що цукор перебиває вишуканий букет.
3. Шампанське має бути обов'язково в темній пляшці. Вступаючи в реакцію зі світлом, вино старіє: колір напою жовтіє, а в смаку з'являється гіркота.
4. Дивіться на етикетку - напис: «газоване вино» офіційно означає, що вино не залишають бродити, а газують через спеціальний апарат. Самі ж ви відчуєте різницю, коли вже відкриєте пляшку: штучні бульбашки видихаються через 10-20 хвилин (у цьому шампанському вони зберігаються до 24 годин) і піни буде небагато.
5. Коркова пробка краще пластмасової: завдяки тому що вона дуже герметична і не вступає в реакцію з повітрям, у вині не з'являється характерна кислота.
6. Краще, коли на ковпачку написано слово «витримане».
7. Якщо на етикетці написано: «з добавками» або «з ароматизаторами» - це підробка.
8. Шампанське дуже капризно: воно не переносить температури вище плюс 5 градусів і не терпить різких сторонніх запахів.
woman.delfi.ua

Немає коментарів:
Дописати коментар