31 груд. 2011 р.

8 способів замаринувати м'ясо для шашлику

Зараз, мабуть, простіше в магазині купити міцно запаковане відерце шашлику і не морочитися з ложками і плошками, але я голосую за повернення традицій, до того ж власноруч приготований шашлик смачніше, оригінальніше, і ви завжди знаєте, з якого м'яса він зроблений.


Не засмучуйтеся, якщо з першого разу у вас не вийде щось ніжне та смачне м'ясо, про який ви мріяли. Приготувати шашлик не так просто, як здається на перший погляд. З досвідом приходить розуміння, скільки потрібно солі і перцю, які додати трави і приправи.
Маринують м'ясо в оцті, в кефірі, в томатному і гранатовому соку, у вині, в лимоні з базиліком, з яблуками, аличею і червоною смородиною ... Загалом, у хід йде все, що володіє підвищеною кислотністю. З усієї цієї пишноти я відібрала всього вісім способів, але на їх основі можна сміливо експериментувати, додаючи нові приправи, і кожного разу насолоджуватися унікальним смаком.
Для початку загальні відомості:
  • яловичина і баранина ріжеться невеликими кубиками, свинину можна нарізати досить крупно, вона добре приймає маринад;
  • баранину приготувати складніше за все, вона володіє специфічним запахом. Складно вибрати гарне м'ясо і замаринувати так, щоб це було смачно;
  • лук і трави для маринаду треба трохи пом'яти руками, щоб все це дало сік;
  • деякі радять маринувати без цибулі, і навіть без солі, але в моїй голові такий спосіб ну ніяк не вкладається;
  • маринується м'ясо в емальованому, скляному або керамічному посуді;
  • коли шари м'яса покладені, накрийте їх зверху тарілкою і покладіть вантаж (можна поставити банку з водою);
  • кількість необхідних інгредієнтів зазвичай визначається на смак і на око.

Шашлик в кефірі

На півкіло свинини знадобиться приблизно літр кефіру, цибуля ріпчаста, сіль, перець, кінза - за смаком.
Укласти в посуд шар м'яса, цибулі, кінзи, посолити, поперчити, залити кефіром.Потім знову шар м'яса, шар цибулі і так далі. Маринувати добу в холодному місці.
М'ясо має вийти дуже ніжним, тому такий спосіб приготування дуже підійде, якщо з вами на природу поїдуть діти.

Шашлик в маринаді з лимона і Регана (базиліка)

Базилік і реган - дві назви для однієї запашної трави, яка відмінно підійде для приготування салатів, а також для маринування шашлику, хоча не всім припадає до смаку її різкий смак і запах.
Потрібно: вирізка, багато лимонів (на кілограм м'яса приблизно один лимон), багато базиліка, цибуля, сіль, перець.
У каструлю викладається шар м'яса, шар цибулі, шар базиліка, все це солиться і перчить. Беремо один лимон, вичавлюємо з нього сік, і сам лимон також кидаємо в м'ясо. Потім наступний шар: м'ясо, цибуля, базилік, лимон. Ставимо в холодильник годин на 8. Якщо зберігати таке м'ясо більше доби, у шашлику з'явиться яскраво виражений лимонний присмак, що не всім сподобається.

Шашлик в томатному соку

М'ясо, цибулю ріпчасту, сіль, перець, томатний сік (в такій кількості, щоб злегка покрити м'ясо). 
У каструлю кладемо м'ясо і цибулю, солимо, перчимо. Перемішуємо все руками, заливаємо томатним соком, ставимо зверху вантаж і відправляємо на 6-8 годин у холодильник.

Свинина в білому вині

Вирізка, цибуля ріпчаста, сіль, перець, вино біле сухе (чим дешевше, тим краще). 
Кладемо всі продукти в каструлю, ретельно перемішуємо руками, заливаємо вином (половина склянки на 1 кілограм м'яса). Ставимо під вантажем в холодильник на 4 години.

Яловичина в червоному вині

Вирізка, цибуля ріпчаста, сіль, червоний мелений перець, часник, червоне сухе вино. 
Складаємо в каструлю м'ясо, додаємо цибулю, нарізану кільцями, і подрібнений часник, солимо, перчимо, заливаємо вином (половина склянки на 1 кілограм м'яса). Залишаємо на 3-5 годин у холодильнику.

Шашлик кавказький (з баранини)

Філе баранини (рекомендується брати корейку), сіль, чорний і червоний мелений перець, цибуля ріпчаста, часник, лимон.
М'ясо викладаємо в каструлю, солимо, перчимо, перемішуємо з тертим луком і подрібненим часником, поливаємо лимонним соком. Ставимо в холодильник на 6-8 годин.

Шашлик з курки у виноградному оцті

Курка, цибуля ріпчаста, чорний і червоний мелений перець, сіль, виноградний (винний) оцет. Все перемішуємо і залишаємо маринуватися в холодильнику на 2-3 години. Оцту багато додавати не треба, достатньо 40 грамів на 1 кілограм курки.

Шашлик з лосося в лимонному соці

Для того, щоб замаринувати півкіло лосося знадобиться 2 лимона, трохи рослинного масла, сіль, цукор, чорний мелений перець, свіжий імбир, вода.Спочатку готуємо маринад: змішуємо лимонний сік, трохи цедри лимона, перець, сіль, подрібнений імбир, цукор, воду.
На дерев'яні шпажки нанизуємо шматочки риби і томати-черрі, на 2 години кладемо в маринад. Смажимо такі шашлички на решітці, грилі або жаровні.
Коли смажите шашлик, збризкуйте його маринадом, розведеним наполовину водою, м'ясо вийде дуже соковитим.

Немає коментарів:

Дописати коментар

99 найкращих ліків

99 найкращих ліків.  Застуда 1. Ібупрон - сильне знеболюючі засіб, швидко діє, у вигляді шипучих таблеток щадить шлунок, а в свічках зручний...