31 груд. 2011 р.

Як приготувати Limoncello - італійський лимонний лікер

Limoncello (Лимончелло) - це популярний в Італії лікер, який знайдеться практично в будь-якому італійському барі. Там часто можна побачити, як офіціант дістає з холодильника заморожену, вкриту інеєм пляшку з лимонами на етикетці та маленькі високі стопочки з морозилки, а потім наливає густу жовту рідину з чудовим смаком.



Лимончелло можна зустріти і у нас, але мало хто знає, що жителі південної Італії люблять готувати цей напій у себе вдома. У цьому немає нічого складного, і як це зробити зараз довідаєтеся.
На приготування однієї партії Лимончелло йде 10-15 днів, тому, перш за все, потрібно запастися терпінням.
Нам знадобиться всього 4 інгредієнти:
Лимони 6-10шт, залежно від їх розміру.
Спирт етиловий (винний) харчовий 96% - 500мл.
Цукор - 500 гр.
Вода - 650 мл.
Знадобляться і деякі кухонне приладдя:
Ніж для чищення овочів - 1шт.
Невелика каструля на 3 л - 1шт.
Сито з металевої сітки - 1шт.
Мірний стаканчик - 1шт.
Скляна, добре закривається банку об'ємом 1 л - 1шт.
Воронка - 1шт.
Порожні пляшки з закруткою, сумарним об'ємом 1,5 л
Для початку потрібно ретельно помити і висушити лимони. Потім, використовуючи ніж для чистки овочів, зрізаємо з них цедру в приготовлену банку. Звичайний ніж тут не підійде, дуже важливо зрізати тільки верхній жовтий шар шкірки лимонів, тому що саме в ньому містяться ефірні олії, які надають смак і аромат напою.

Кількість лимонів підбирайте за розмірами так, щоб у вас вийшло 120-150 гр.цедри.

Цедру заливаємо 500 мл. спирту і щільно закриваємо кришкою. Будьте дуже обережні і уважні зі спиртом, він легко запалюється!
На банці пишемо дату, щоб не забути, і залишаємо в темному прохолодному місці, струшуючи кожен день.
Через 5 .. 10 днів, залежно від вашої витримки, потрібно приготувати цукровий сироп. Для цього мірним стаканчиком (можна вагами) відміряє 500 гр. цукру і висипаємо в каструлю.
Потім, відміряють 650 мл. води, заливаємо цукор і ставимо на маленький вогонь на плиту.
Сироп повільно помішувати ложкою до повного розчинення цукру, а після знімаємо з плити і охолоджуємо до кімнатної температури.
Далі відкриваємо банку з готовою настоянкою і гарненько проціджуємо через сито.
Після цього, щоб не дати спирту випаруватися, виливаємо проціджену настойку в сироп, добре перемішуємо.
Розливаємо по пляшках за допомогою воронки і залишаємо настоятися ще на 5 днів.
Через 5 днів, готовий напій можна класти в морозилку. Приблизно через добу він охолоне до потрібної температури.
Міцність отриманого напою буде близько 40% тому будьте обережні в його вживанні!

Немає коментарів:

Дописати коментар

99 найкращих ліків

99 найкращих ліків.  Застуда 1. Ібупрон - сильне знеболюючі засіб, швидко діє, у вигляді шипучих таблеток щадить шлунок, а в свічках зручний...